FRANKRIJK

Frankrijk

De Opaalkust

De Opaalkust laat zich graag ontdekken, als daguitstap of voor een meerdaags verblijf. Het moet niet altijd ver van huis zijn…..

JULI 2016

Frankrijk

De Opaalkust

De Opaalkust ligt aan de Noordzeekust in het noorden van Frankrijk in de regio Nord-Pas-de Calais. Ze gaat van Bray-Dunes, aan de Belgische grens, tot Boulogne……

MEI 2012

Champagnestreek

Een sprankelend kortverblijf

De Champagnestreek maakt deel uit van de ruimere regio Champagne-Ardennes. Hoewel Champagne-Ardennes zich uitstrekt vanaf de Belgisch-Franse grens in Givet tot Langres, zo’n 300 km Zuidwaarts, zijn het vooral de departementen Marne en Aube die worden geassocieerd met de Champagnestreek…..

26 JULI 2010

Parijs

Citytrip naar Parijs

Parijs is de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk. Met 2,15 miljoen inwoners in de gemeente Parijs zelf en ruim 11 miljoen in het hele stedelijke gebied, met inbegrip van de banlieue (voorsteden) en de forenzensteden daaromheen, is het de grootste stad van Frankrijk en samen met Londen, Moskou en Istanboel behoort het tot de grootste steden van Europa. Het is ongetwijfeld ook één van de meest bezochte steden van Europa……..

5 FEBRUARI 2010