FRANKRIJK

Frankrijk

HARDELOT-PLAGE

JULI 2016


Hardelot is een Frans plaatsje gelegen aan de Franse Opaalkust, welke beroemd is om zijn natuur en ruige kustlijn.

Cape Gris-Nez

Te midden van de prachtige Opaalkust bevindt zich Cap Gris-Nez, een vooruitstekende kaap die een echte toeristische trekpleister is vanwege zijn indrukwekkende krijtrotsen. De krijtrotsen liggen ongeveer 50 tot 135 meter boven de zeespiegel.
Als u de massa’s toeristen wilt ontwijken, raadt men u aan om het kustpas 120 du litoral te volgen die loopt richting Audresselles of naar Wissant.
Het gehele pad loopt netjes bovenop de kliffen en in enkele keren daalt u rustig af met behulp van houten trappen in de valleien. Vandaar heeft u een ongerept, machtig uitzicht op de Franse kustlijn.
Een echte aanrader is het circuit “La Boucle du Cap” te volgen. La Boucle du Cap is een mooie wandeling van ongeveer een kleine drie kilometer in de directe omgeving van de kaap.

Hardelot-Plage

Hardelot-Plage is een badplaats in de Franse gemeente Neufchâtel-Hardelot in het departement Pas-de-Calais. De badplaats ligt aan de Opaalkust, in het noordwesten van de gemeente, vijf kilometer van de dorpskern van Neufchâtel. Het is niet groot en er valt ook niet veel te beleven.  Het heeft wel een heel mooi strand.

Een van de bezienswaardigheden is het kasteel van Condette. Dit kasteel dateert uit de 12e eeuw en ligt op de rand van het regionaal natuurgebied ‘marais de Condette’, een echte must voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Het is een middeleeuws kasteel in neogothische stijl, met een artistieke functie: het fungeert als cultureel uitwisselingscentrum tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. U vindt er dan ook tal van Britse en Franse invloeden in terug. Regelmatig vinden er exposities, concerten en evenementen plaats.