EGYPTE

HURGHADA

22 MAART 2019


Hurghada is een van de mooiste badplaatsen van Egypte. De stad staat bekend om zijn witte stranden en helderblauwe zee, een ideale strandbestemming dus. Toch is hier veel meer te beleven en kan je ook wat Egyptische cultuur opsnuiven! Veel cultuur gaan we niet opsnuiven. Het is vooral voor de zon en de rust dat we hier zijn. Ik ben benieuwd naar onze eerste keer in Egypte.

22 maart – 29 maart

Voor de eerste keer vertrekken we vanuit Oostende. Het is een heel kleine luchthaven. Het is gemakkelijk te bereiken, je kan er voor de deur parkeren en je hoeft in principe er niet 2 uur op voorhand zijn. We waren er toch vroeg genoeg maar er valt niets te beleven. Weinig sfeer. We zijn ook de enige vlucht die er vertrekt. Ik verkies dan toch Zaventem.

Ons hotel is Steigenberger Al Dau Beach 

Het is één van de beste hotels die we al ooit gehad hebben. Qua service top!! Lekker eten, vriendelijk personeel!

Hurghada

Hurghada ligt aan de Rode Zee en heeft een woestijnklimaat. Ons hotel ligt aan een soort bouevard met wat winkeltjes. Zo ligt het Hard Rock Café op ongeveer anderhalve kilometer van ons hotel. Het vervelende is dat je voortdurend wordt aangeklampt door de plaatselijke bevolking.

Hurghada Marina

De Hurghada Marina is een vrij nieuw gebied in Hurghada. Naast de vele mooie en dure boten die er liggen, is er ook een gezellige boulevard waarover je kunt wandelen. De gehele boulevard loopt langs het water en de haven. Ook liggen er aan de boulevard veel moderne restaurants, bars, cafés en winkels. We moesten wel de taxi nemen of dit te bezoeken. Niet ver van de jachthaven heb je ook een grote moskee. We hebben deze bezocht maar je moet er als vrouw een Hijab aandoen. Onderweg naar de moskee passeren we ook een plaatselijke markt. Daar voelde ik me toch niet echt op mijn gemak.

Snorkelexcursie

In ons hotel bevindt zich ook een duikclub: Ilios Dive Club. Ze bevinden zich aan het strand en hebben een eigen jachthaven. We boeken hierbij een excursie van een halve dag.

Het is een mooie boottocht over de Rode Zee. Op het water is het wel nog een beetje frisjes. We varen eerst tot een klein eilandje met een mooi strand. Daar kunnen we eventjes verpozen. Daarna varen we naar onze snorkelplek. Ik heb het uiteindelijk toch maar niet gedaan. Koen wel en hij heeft er van genoten. Het was een betere ervaring dan in Jordanië